Програмата RAIL CRUISE EUROPE – DREAM EXPRESS” е насочена към чуждестранни посетители (туристи), които идват в Европа с цел да
видят, открият и преживеят. Броят на посетителите от други континенти, пътуващи до Европа, надхвърля 30 милиона годишно. Без значение откъде идват, целта на повечето посетители е да видят колкото е възможно повече за кратко време. Проeктът е несравним по отношение на нейната природа и концепция по отношение нуждите на туристите на пазара. Официално, работата по проекта стартира на 02.02.2020 г. в 02:00 часа.

“Rail Cruise Europe – Dream Express” е хотелски влак и туристическа агенция в едно. “Rail Cruise Europe – Dream Express” е програма за круизи през Европа с принципа на затворен кръг. Влаковете никога не спират, но непрекъснато се движат по същия маршрут в кръг. Хотелският влак намалява времето за пътуване на континента с повече от 50% по отношение на класическите туристически пътувания.  Съдържанието на пътуването също ще се развива в различни посоки от класическите историко-културни до фолклористични-музикални, кулинарни, спортни, бизнес и други.

Програмата е организирана по модулен принцип. Всеки пътник може да организира пътуването си по свое желание и да резервира пълен тур или само част. Също така, програмата може да бъде поставена на пауза до следващ влак. Общото ЖП пътуване на Rail Cruise Europe – Dream Express е 14 дни по целия маршрут. Маршрутът ще включва голяма част от столиците на държави от Европа, както и по-големи градове.